Site logo

Een workshop over gedrags- en psychologische stoornissen in de mens: welzijnsimplicaties voor mens en dier

November 10 - 12, 2014

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor gediplomeerde katten- en honden gedragstherapeuten, paraveterinairen en dierenartsen.

In deze workshop wordt er aandacht besteed aan verschillende gedrags- en psychologische stoornissen in mens die het welzijn van mens en dier kunnen beïnvloeden.

Geestesziekten kunnen een matige tot grote invloed hebben op een mensen- en dierenleven. Wisselingen van gemoedstoestanden, veel slapen en of onregelmatige uren kunnen een goede verzorging van een dier in de weg staan. Ook traumatische ervaringen, wisselende huishoudens en of harde opvoedingsmethoden kunnen hun sporen nalaten en tot gedrags- en of psychische stoornissen en veranderingen leiden. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld inactiviteit, angst en onrust veroorzaken, die weer kunnen leiden tot onregelmatigheid, onvoorspelbaarheid of agressie. De verschillende problemen bij mens en of dier kunnen bijvoorbeeld ook conflicten geven als het komt tot samen wandelen, spelen, maar ook met eten, buiten zijn, rusten en slapen.
In deze workshop worden de meest voorkomende gedrags- en geestesziektes in de mens behandeld door middel van lezingen en in combinatie met casussen en workshops. Daarnaast behandelen we de ethische aspecten van de relatie mens-dier, de verschillende ethische standpunten zullen uiteengezet worden en daaraan worden korte workshops gekoppeld. Tijdens de 3-daagse workshops zullen er ook verschillende oefeningen over probleem-gericht analyseren, denken en oplossen ter sprake komen.

Na het volgen van deze workshop zult u meer kennis hebben over gedragsstoornissen en geestesziektes in de mens. U zult enkele extra handvaten leren om in samenwerking met bv. psychiaters of psychologen oplossingsgericht te werken naar een beter welzijn voor mens en dier.

Het programma kan gedownload worden door
HIER te klikken

De flyer kan gedownload worden door
HIER te klikken

Sprekers:
Sabrina, Bernice en Sonja

Sabrina Brando is psycholoog en gespecialiseerd in de mens-dier interactie en relatie. Zij is eigenaar van AnimalConcepts en een korte bio kunt u vinden door HIER te klikken.

Bernice Bovenkerk
is universitair docent bij de Philosophy Group van Wageningen Universiteit. Hier doet zij onderzoek naar de ethiek van domesticatie van dieren. Voorheen was zij als post-doc werkzaam aan het Ethiek Instituut van Universiteit Utrecht, waar zij onderzoek deed naar de morele status en het welzijn van vissen in de aquacultuur. Zij promoveerde in 2010 aan Melbourne University in de politieke filosofie op een proefschrift over deliberatieve demoractie toegepast op de discussie over dierlijke en planten-biotechnologie. Zij studeerde milieufilosofie aan de Universiteit Amsterdam en Melbourne University.

Sonja van Leeuwen
is na haar tien-jarige carrière als paraveterinair al sinds 2002 eigenaar van Gedragsadviesbureau Sonja van Leeuwen. Ze is gediplomeerd gedragstherapeut voor hond en kat. Het gedragsadviesbureau begeleid eigenaren van honden en katten persoonlijk aan huis bij probleemgevend gedrag. Daarnaast organiseert het gedragsadviesbureau verschillende workshop, lezingen en symposia alles met betrekking tot (honden - en katten) gedrag. Ook is ze nog steeds actief als paraveterinair (als oproepkracht) en trimt ze katten. Samen met collega Nicky Gootjes schreef ze het boek “Begrijp ik mijn kat”. Als gedragstherapeut is ze aangesloten bij ALPHA(tevens voorzitter), de vereniging voor honden gedragstherapeuten en de KGK de stichting voor kattengedragstherapeuten.

Taal:
Deze workshop zal gegeven worden in het Nederlands

Studiepunten: Deze informatie zal binnenkort bekent worden.

Registratie:

Maximaal 40 plaatsen beschikbaar!

Reguliere registratie € 286,20 + € 60,10 BTW = € 346,30
Studenten registratie € 150,00 + € 31,50 BTW = € 181,50 (Full-time students & undergraduate degrees only)

Opmerking: Korting studentenregistratie informatie:

Let op: de studentenregistratie tarief geldt alleen voor voltijd bachelor-niveau of lager. Veel deelnemers staan ingeschreven voor studies van verschillende niveaus, terwijl dit gecombineerd wordt met een volledige baan, helaas een korting kan niet worden aangeboden in deze omstandigheden. Speciale kortingen zijn beschikbaar voor bepaalde goede doelen en non-profit organisaties, gelieve ons te contacteren voor meer informatie of als u nog vragen heeft.

Inclusief:
Alle lezingen & workshops tijdens de 3-daagse seminar, snacks, lunch, diner op dinsdagavond, koffie / thee en certificaat van deelneming.


€ 10,00 administratiekosten zullen worden verrekend tijdens de registratie via PayPal.

Mocht u via bank overschrijving willen betalen dan gelieve
CONTACT op te nemen.

Attentie: Graag 1 persoon per keer registreren, bedankt!

Om te registreren graag
HIER klikken.

Locatie:

Martin Gaus Academie Lelystad
Bronsweg 9
8211 AL Lelystad
Nederland

Gaus-banner-2013

Terugbetalingen en Annuleringen beleid :
Deelnemers krijgen een bevestiging na ontvangst van het inschrijfformulier. U bent dan officieel geregistreerd. Annuleringen ontvangen minstens 3 maanden voorafgaand aan de eerste dag van de conferentie of workshop zullen worden gehonoreerd en vergoedingen, indien reeds betaald, terugbetaald, verminderd met administratiekosten. Bij annulering na deze datum tot 2 maanden voor de start zal 50% worden terugbetaald. Bij annulering minder dan 1 maand voor de start het seminar worden betalingen niet terugbetaald. In alle eerlijkheid naar alle deelnemers, bevestigde deelnemers die hun geplande workshop of congres niet bijwonen zullen aansprakelijk zijn voor de volledige vergoeding tenzij er andere afspraken zijn gemaakt met AnimalConcepts voorafgaand aan de start van het evenement.
AnimalConcepts is een geregistreerd vennootschap onder Nederlands recht en door het aanvaarden van de voorwaarden bij aanmelding gaat u akkoord en bent u gebonden aan deze wetten, ongeacht uw geografisch locatie.
Alle betalingen moeten worden ontvangen vóór de start van het seminar, indien dit niet mogelijk is dan alleen een contante betaling op de dag van aanvang mogelijk om toegang tot het evenement mogelijk te maken.

© 2014 AnimalConcepts